Over

Over

Het roze papiertje – of tegenwoordig de roze pas – is een van de meest felbegeerde papiertjes van Nederland. Logisch dus dat je zo snel mogelijk voor het rij-examen wilt slagen. Op deze website ben je aan het juiste adres voor alle informatie over autorijden en het behalen van je rijbewijs.

Rijlessen
Iedereen vanaf zestien jaar en zes maanden mag rijlessen nemen in Nederland en met zeventien jaar legaal autorijden. Maar voordat het zo ver is, moet je nog wel het een en ander ondernemen. Rijlessen komen in verschillende soorten en maten en dus begint het bij het kiezen voor de rijlessen die bij je past. Daarna is het natuurlijk een kwestie van zo snel mogelijk het rijden onder de knie te krijgen, de handelingen automatisch kunnen uitvoeren en inzicht krijgen in complexe verkeerssituaties.

Theorie
Voordat je daadwerkelijk kunt afrijden, moet je eerst je theorie-examen behalen, dat is een vast onderdeel van de weg naar je rijbewijs. We bieden je hier informatie over wat je kunt verwachten, hoe je je kan voorbereiden op het examen en wat je van te voren moet regelen. Voor je het weet, heb je het bewijs al op zak.

Verlengen
Heb je eenmaal je rijbewijs op zak, dan wil je het ook graag houden. Zolang je je aan de regels houdt, is er niks aan de hand. Doorgaans moet je elke tien jaar je rijbewijs verlengen, dat kan gewoon bij de gemeente. Met een recente pasfoto bij de hand is dat zo gepiept. In sommige gevallen wordt er trouwens afgeweken van de normale tijd dat het rijbewijs geldig is, bijvoorbeeld als daar een medische aanleiding voor is. Daarnaast wijkt de geldigheidsduur af bij bestuurders van 60 jaar en ouder, om ervoor te zorgen dat elke bestuurder rond zijn 70e verjaardag wordt gekeurd. Daarna is het rijbewijs maximaal vijf jaar geldig en moet er iedere vijf jaar een medische keuring worden gedaan.

 

Deel Deze Pagina