Hyundai i30 populairste lesauto van 2013

Hyundai i30 populairste lesauto van 2013

De Hyundai i30 is in Nederland uitgeroepen tot beste lesauto van 2013. Dat werd bekend gemaakt op de Lesauto-testdag in Maarssen, waar de verkiezing voor de eerste keer werd gehouden. De rijschoolbranche trad bij deze verkiezing op als jury. De branche werd vertegenwoordigd door zo’n 600 rijinstructeurs uit het hele land.

De instructeurs testten op de lesauto-testdag ongeveer honderd verschillende automodellen op hun geschiktheid als lesauto. Hierbij werd onder andere gekeken naar design, gebruiksgemak, stuurgedrag, zitcomfort, zicht rondom, rijcomfort, garantie en gunstige verhoudingen tussen prijs en kwaliteit. Het online vakblad voor de rijschoolbranche, VerkeersPro.nl, coördineerde de ritten. Na de uitgebreide tests viel de keuze dus uiteindelijk op de Hyundai i30. Dit model is sowieso een succesnummer. Het werd oorspronkelijk specifiek voor de Europese markt geproduceerd, maar inmiddels wordt de auto wereldwijd in zestig landen verkocht.

Waar Hyundai er dus met de prijs en de eer vandoor ging, is Volkswagen het populairste bij rijschoolhouders. Rijschoolhouders zetten de eigenschappen van de auto bij het kiezen van de juiste lesauto voorop. Bedieningsgemak is hierbij een van de belangrijkste eigenschappen. De meest gebruikte lesauto’s in 2007 waren (in deze volgorde): Volkswagen (Golf Plus), Toyota (Corolla), Open (Astra en Corsa), Peugeot (307) en Renault. Wat ook mee kan spelen is het feit dat Volkswagen ook leaseconstructies aanbiedt aan zijn klanten. Dit is nog niet gebruikelijk in de lesauto markt maar de verwachting is dat grote leasemaatschappijen zoals Leaseloket, mede door de economische crisis, snel zullen volgen.

 

Tags: ,

 

Deel Dit