Gevolgen van crisis…

Gevolgen van crisis…

Het is crisis in Nederland waardoor iedereen wat moet inleveren, zo ook de mensen die in een auto van de zaak rijden en dus een lease auto hebben. Voor de crisis was er de mogelijkheid om te kiezen of je wel dan wel niet de auto voor privé gebruikt, wanneer je dit wel deed dan werd er bijtelling over de auto betaald. Wanneer de keuze viel op geen privé gebruik was het toch nog mogelijk om met de auto 500 vrije kilometers te rijden.

Dit systeem is bureaucratisch en fraudegevoelig waardoor veel mensen kiezen voor geen privé gebruik maar dit op slimme manieren weten te omzeilen. Om dit te voorkomen en de staatskas aan te vullen word de 500 kilometer vrijstelling volledig afgeschaft.

Daarnaast rijzen de kosten van autobanden volledig de pan uit. Een vier sets nieuwe banden kost al snel 300 euro, waardoor steeds meer mensen de aankoop uitstellen. Op dit moment rijd ongeveer een derde van de Nederlanders op te gladde banden waardoor ze zelf en omstanders meer gevaar lopen.

Bovag en Profile Tyrecenter waar de omzet met 13% daalde bevestigde dat veel Nederlanders langer doorrijden op banden en deze in sommige gevallen ook erg gevaarlijk kunnen zijn. Automobilisten gaan ook te vaak uit van de APK. Hier kunnen de banden op het nipt zijn goedgekeurd, maar deze zullen dan niet lang meer meekunnen. Agenten zijn bevoegd om banden op het oog af te keuren en dat kan leiden tot een fikse boete, als verweer dat de auto net van de APK komt word niet als excuus voor gladde banden gezien.

 

Tags: , ,

 

Deel Dit